У НАБУ не вірять Онищенку і готуються допитати фігурантів "плівок"

У Національному антикорупційному бюро вважають "записи", опубліковані нардепом-втікачем Олександром Онищенком, спробою відволікти увагу від своїх злочинів, однак будуть допитувати людей, голоси яких начебто є на "плівках"

Про це під час брифінгу заявив директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, повідомляє Depo.ua.

"У нас є провадження, її розслідує детектив, але хотів би зазначити, що записи зроблені після того, як ми реалізували свою справу. Ще раз звертаюся до Онищенка: якщо у вас записи, про які ви говорили, які були до порушення справи щодо притягнення до відповідальності цього угрупування – ми будемо займатися. Поки що є два записи, які зроблені після цього", - зазначив Ситник.

Він вважає, що основна мета Онищенка – уникнути відповідальності за скоєння корупційних дій, в тому числі відволікання уваги від самого кейсу.

"Але я не бачу там політичних переслідувань", - констатував Ситник.

Він уточнив, що опубліковані вчора записи Онищенка не можна поки що долучати до сапа рви як докази, однак людей, голоси яких нібито там звучать, вже можна викликати на допити.

Нагадаємо, що 9 лютого підозрюваний в газових махінаціях нардеп-утікач Олександр Онищенко через ЗМІ оприлюднив другу частину своїх записів. Він стверджує, що на них – екс-нардеп від "Народного фронту" Микола Мартиненко, який начебто виступав посередником між ним і президентом Петром Порошенком. Нібито, щоб закрити справу проти Онищенка, йому запропонували сплатити штраф до держбюджету в розмірі 400-500 млн грн, але при цьому частину мав дати олігарх Рінат Ахметов.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme