Стали відомі подробиці авіаудару Росії по турецьких військових

Неузгодженість переміщень турецьких військ могла стати причиною помилкового авіаудару ВПС Росії, що призвів до загибелі трьох турецьких військових в Сирії

Стали відомі подробиці авіаудару Росії п…

Про це повідомили джерела в органах військового управління, передає Depo.ua з посиланням на "Коммерсант".

За інформацією газети, координати нанесення авіаударів були обрані шляхом космічної та агентурної розвідки, їх заздалегідь узгодили генштаби обох країн, а підготовка вильоту нічим не відрізнялася "від усіх попередніх".

Пізнавши мети в Ель-бабі пілоти скинули бомби "без критичних відхилень" і повернулися в Хмеймім, де постфактум дізналися про інцидент.

Однією з причин події могло стати неузгоджене переміщення турецьких сухопутних військ в певний для нанесення авіаудару квадрат, припускають співрозмовники видання.

Цю версію "має підтвердити або спростувати" спільне розслідування. Виходячи з виступів офіційних осіб Анкари, "до охолодження відносин з Москвою цей трагічний випадок не призведе".

Нагадаємо, що Росія і Туреччина не створюватимуть комісію з розслідування авіаудару.

Вранці 9 лютого під час авіаударів по позиціях "Ісламської держави" в Сирії ВВС Росії помилково завдали удару по турецьким військовим, в результаті чого троє людей загинули і більше десятка отримали поранення.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme