Ситник поділився найрезонанснішими справами НАБУ

Директор НАБУ Артем Ситник розповів про найрезонанасніші провадження щодо розкрадання держкоштів, якими займається його відомство

Про це він заявив на прес-конференції, передає Depo.ua.

"Ми будем акцентувати увагу на злочинах, які сталися вже після Революції Гідності, в основному в 2015-2016 роках. Переважна більшість проваджень НАБУ стосується саме цього періоду, і безпрецедентна цифра 832 млрд грн свідчить, що у мене із назаром Холодницьким ще багато роботи. Основна частина з цих 82 млрд – це корупція на державних підприємствах. Ми багато говоримо про прозору та чесну приватизацію, і НАБУ, виявляться, її зриває, розслідуючи корупцію топ-менеджменту цих підприємств", - сказав Ситник.

Він також перелічив найрезонансніші справи по розкраданнях на держпідприєм ствах, які розслідують у бюро.

"Об'ємна справа "газова" ОЗГ Оніщенка, там 3 млрлд грнрозкрадено, вона передається до суду. Справа ДПЗКУ - це декілька мільярдів повернуті на рахунки підприємств, недавно ще одну групу затримали. 402 млн розтрати на ЗТМК, він за 1 грн переданий, 49% забрали за безцінь, а Фонд держмайна чомусь продовжив контракт із директором ЗТМК, проти якого порушена кримінальна справа про розтрату. Також справи ОГХК - є записи, як його керівництво обговорює як будуть виводити кошти та створювати умови для приватизації, контакти з окупованими територіями", - додав він.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme