Росія прислала на Донбас пропагандистський "десант"

 У підрозділи "9 окремого механізованого полку морської піхоти 1 АК ДНР", що дислокується в Новоазовському районі, прибули журналісти російських телеканалів

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив народний депутат, керівник "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук, передає Depo.ua.

За його даними, зокрема зафіксовані знімальні групи телеканалів "НТВ" і "Перший канал", які планують зняти репортажі з участю "свідків злочинів української армії". "Плануються зйомки в школах з фіксацією оповідань дітей. Здійснюється пошук 3-х бойовиків "9 омсп мп", які повинні знятися без закриття облич", - поінформував Тимчук.

Крім того, він повідомив, що протягом останніх декількох діб бойовики активно поширюють інформацію про те, що українська сторона нібито здійснює заходи з підготовки збройних провокацій у районі Маріуполя.

"Мета провокацій, згідно поширюваним чуткам, - звинувачення у військових злочинах російсько-терористичних військ. Найчастіше йдеться про нібито накази українського командування про обстріл житлових кварталів Маріуполя з установок РСЗВ "Град" добровольчими формуваннями (в реальності не мають таких типів озброєнь). Інформаційний шум підігрівається російськими і підконтрольними бойовиками ЗМІ, і "офіційними" заявами "развідорганов ДНР"", - зазначив керівник "ІС".

Нашадаємо, 6 лютого в Головному управлінні розвідки Міноборони Україин повідомляли, що Росія збільшила кількість спеціальних груп російських "журналістів" для зйомок пропагандистських відеороликів про обстановку на Донбасі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme