UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Рік Японії в Україні уже почали відзначати в Летичівській тергромаді

Для початку на Летичівщині влаштували віртуальну мандрівку Японією

Рік Японії в Україні уже почали відзнача…

2017 рік оголошено роком Японії в Україні, тож на Хмельниччині уже відзначають рік країни, де встає сонце, передає Deрo.Хмельницький з посиланням на прес-службу Летичівської ОТГ.

У рамках відзначення року Японії в Україні у Летичівській публічній бібліотеці відбулася віртуальна мандрівка "Цікаво про Японію". Тут же можна було оглянути виставку-інсталяцію "Японія-країна вранішнього сонця".

Присутні мали змогу побачити японські амулети на щастя - сарубобо та обрядові японські ляльки-домовички, орігамі (квітка лотосу та журавлі) та послухати лекцію про види, правила чайної церемонії та вплив різних сортів чаю на здоров'я людини.

"Японія - дивовижна країна, "країна навпаки", настільки там все незвично для нас. Кішки без хвостів. Сади з каменів. Пальто подають жінки чоловікам. Кермо в машині з правого боку. Тут пишуть зверху вниз, їдять паличками, сплять на підлозі. Взуття залишають біля порога. Вірші не мають рими. Писемність не віддільна від малювання. Поклони тут цілий ритуал, чаювання представляє собою обряд, а ікебана і бонсай - ціла наука", - йдеться у повідомленні прес-служби ОТГ.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme