Президент назвав кількість загиблих під Авдіївкою бійців

На Донбасі з 29 січня під час бойових дій загинули 15 українських військових і один рятувальник

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час церемонії передачі пожежних автомобілів управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області, передає Depo.Донбас.

"На жаль, в період з 29 січня в результаті бойових дій на Донецькому напрямку загинули 15 українських військовослужбовців ЗСУ, загинув і один рятувальник ДСНС", - сказав президент.

При цьому він зазначив, що внаслідок спроби штурму бойовиками позицій Збройних сил України в районі Авдіївки українські військові контратакували і поліпшили свої позиції на підступах до Донецька.

"З 29 січня ворог здійснив десятки спроб штурму позицій українських військових. Вони атакували нас, тому що хотіли вибити українські війська з Авдіївської промзони ... Російські війська під час зіткнень в районі Авдіївки застосували всі види артилерії, реактивні системи залпового вогню, міномети, танки, інші типи зброї, які жорстко заборонені Мінськими домовленостями", - сказав Порошенко .

Президент України підкреслив, що "Київ дотримувався, і буде дотримуватися Мінських угод".

Нагадаэмо, що в середовищі бойовиків поширюється інформація про рішення командування "1-го АК ДНР" щодо проведення наступальної операції по поверненню в найкоротші терміни втрачених на Авдіївському напрямку позицій.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme