Офіційну причину смерті нікопольського активіста оголосять за тиждень

Рідні впевнені, що Олександра Тихона отруїли

Офіційну причину смерті нікопольського а…

Про це передає "Громадське радіо", передає Depo.Дніпро.

"Через те, що отрута сильно вразила організм, довго не могли зробити необхідний аналіз", — зазначає сестра Олександра, Ольга. За її словами, в Києві, в Інституті раку відкинули можливість онкології і підтвердили, що Олександра Тихона отруїли повітряно-крапельним способом.

Нардеп Андрій Артеменко, помічником якого на громадських засадах був Тихон, вважає, що його вбили.

"Версія моя основна і головна, думаю, така ж буде і у слідства, — це отруєння з невстановленою хімічною речовиною, в результаті якого сталося ураження основних внутрішніх органів, несумісне з життям. Це безумовно, вбивство", — заявив депутат.

Артеменко додав, що чекає на висновки судмедекспертів, вони мають з'явитися за 5-6 днів.

Нагадаємо, 8 лютого від загадкового отруєння помер відомий нікопольський активіст Олександр Тихон. Ще 22 січня він перебував вдома, але скаржився на дуже погане самопочуття. Спочатку Олександр потрапив з дивними симптомами до реанімації у Нікополі, потім - у Дніпрі. Колеги повідомляли про підозру на отруєння солями важких металів. Лікарі оцінювали стан як критичний. На сторінці у "Фейсбуці" Тихон залишив повідомлення, що його отруїли повітряно-крапельним шляхом сильнодіючою речовиною.

Тихон постійно виступав з критикою влади Нікополя через те, що місто без підготовки відмовилося від централізованого опалення. Електромережі не витримують навантажень, мешканці цілих районів годинами залишаються без опалення і світла.

Олександру Тихону 21 січня виповнилося 33 роки. В нього залишилася дружина і маленька донька, яка днями навчилася ходити.

Олександрові Тихону неодноразово надходили погрози, пошкоджували його автомобіль, підпалювали будинок.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme