В Онищенка кажуть, що Німеччина відмовилася екстрадувати його в Україну

У народного депутата Олександра Онищенка заявляють, що Німеччина відмовила Генеральній прокуратурі України в його екстрадиції

Про це повідомила прес-секретар Онищенка Юлія Омельянюк, передає Depo.ua з посиланням на Українську правду.

За її словами, Генеральна прокуратура України зробила запит до правоохоронних органів Німеччини з метою отримати згоду на екстрадицію втіклого народного депутата Олександра Онищенка, і Берлін відмовив ГПУ.

"Однак німецький суд визнав звинувачення проти Онищенка необґрунтованими і відмовив в екстрадиції. Таким чином, Німеччина стала першою країною в Європі, яка офіційно відмовила у видачі Онищенка українським правоохоронним органам", - заявила Омельянюк.

У свою чергу прес-секретар Генпрокуратури Лариса Сарган заявила, що цією справою займається НАБУ, а ГПУ не робила такий запит.

"Генпрокуратура не робила запит на екстрадицію Онищенка, оскільки це справа розслідує НАБУ", - сказала Сарган.

В НАБУ заявили, що не можуть коментувати цю інформацію.

"НАБУ подавало в Німеччину запит з проханням про затримання з метою екстрадиції. Документ на який посилається Онищенко ми не отримували і не бачили, тому не можемо коментувати цю інформацію", - сказали в прес-службі НАБУ.

Нагадаємо, що 5 липня Верховна Рада дала дозвіл на притягнення Онищенка до кримінальної відповідальності, його затримання і арешт. Однак той встиг виїхати за кордон і осів у Лондоні.

За попередніми даними, у результаті викритої газової схеми державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн. З яких 1,6 млрд – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд. грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

До 20 червня суд арештував на 60 днів всіх 10 фігурантів "газової справи", в якій проходить і нардеп Онищенко. Сам нардеп отримав посвідку проживання у Лондоні, де готовий до суду з українськими правоохоронцями.

У жовтні НАБУ встановило наявність в Онищенка паспорта громадянина Греції, а 1 грудня в СБУ звинуватила його у співпраці з російськими спецслужбами.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme