Невигадана історія: Як на штрафмайданчиках грабують машини

Деякі водії після ДТП навіть не задумуються, що їхній "залізний кінь", простоявши на штрафному майданчику, буде розграбований

Невигадана історія: Як на штрафмайданчик…

Depo.Київ публікує невигадану історію киянина Олега Стасенка, який став потерпілим від мародерів на штрафмайданчику.

Історія ця бере початок ще з кінця жовтня минулого року.

За словами нашого героя, його батько та матір їхали на своїй "Волзі" трасою неподалік Броварів.

В якийсь момент автомобіль зіштовхнувся з іншою машиною. На місце події одразу викликали поліцію.

За рішенням правоохоронців автомобіль батьків Олега потрібно було забирати на штрафний майданчик, який знаходиться у Броварах.

"Я особисто викликав евакуатор і сплачував за його послуги. Хоча поліцейські перед евакуацією машини відмовилися складати акт, що і де в неї побито. Після цього правоохоронці супроводжували машину на штрафний майданчик", - згадує наш співрозмовник.

Після ДТП у "Волзі" навіть заклинило багажник, який неможливо було відкрити. Хоча там знаходилися продукти, які батьки Олега купили напередодні.

Автомобіль евакуювали на штрафний майданчик, який знаходиться у Броварах між вулицею Вокзальною та Онікієнка.

На фото вказано, як доїхати до цього штрафмайданчику.

За словами нашого співрозмовника, штрафний майданчик тут так просто і не знайдеш, адже знаходиться він у справжніх хащах.

Після цього родина Олега почала чекати на суд, який відбувся вже цього року, 17 січня, – майже за три місяці після аварії.

"Слідчий по справі нас запевнив, що до закінчення суду автомобіль на штрафмайданчику перебуває безкоштовно, а вже від дня ухвали суду по справі, потрібно буде платити за простій машини", - каже хлопець.

Постанова суду щодо ДТП вийшла 23 січня, а вже 25 січня Олег разом з батьком поїхали забирати свою "Волгу".

"Коли ми приїхали на штрафмайданчик, то нас, м'яко кажучи, кинуло в холодний піт, адже наш автомобіль був пограбований", - згадує цей жах співрозмовник.

За його словами, з автомобіля зникли будівельні інструменти, якими користувався власник "Волги". Крім цього, хтось зняв колонки, які були вмонтовані у салоні авто.

"Навіть домкрат поцупили і ящик з інструментами для автомобіля. За нашими підрахунками, з машини зникло майна десь на шість тисяч гривень!" – не стримує гніву Олег.

Більше того, працівники штрафного майданчику заявили, що навіть пальцем не торкалися "Волги".

"Та був ще один цікавий момент. Під час наших дискусій з охоронцями на територію штрафного майданчику підійшов якийсь хлопець з питанням, чи тут знаходиться розбірка авто на запчастини? Охоронці відповіли, що немає тут такого. Та хлопець здивовано сказав, мовляв, дивно, адже його саме сюди і направили, сказавши, що є тут розбірка", - згадує Олег.

Крім цього, родині Олега виставили рахунок за простій автомобіля у сумі 1300 гривень, мовляв, по 130 гривень за добу.

"Але насправді ми мали заплатити лише за два дні простою нашої машини – саме стільки минуло з дня отримання нами постанови про вирок суду. Як власники штрафмайданчику рахували вказану ними суму – невідомо", - каже постраждалий.

Так вийшло, що батько Олега відмовився втягуватися у конфлікт, мовляв, й так не може відійти від шоку після ДТП, адже в аварії постраждали люди.

"Тому батько вирішив заплатити ці 1300 гривень і забрати своє авто. Ми навіть поліцію не викликали, щоб скласти протокол викраденого з машини. Хоча що там було складати, якщо одразу після ДТП копи відмовилися робити опис нашої автівки?", - розповідає хлопець.

Цікаво, що за словами Олега, після сплати 1300 гривень їм ніхто навіть не надав акт-видачі авто, яке майже три місяці простояло на штрафмайданчику.

Depo.Київ направив журналістські запити до поліції Київської області та до патрульної поліції України, щоб вони офіційно прокоментували дану ситуацію. Як тільки нам надійде відповідь, ми продовжимо розбиратися в цій історії.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme