UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Наш край" закликав припинити блокування на Донбасі через шкоду інтересам України

Залізнична блокада неконтрольованих урядом територій шкодить інтересам України

Про це заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак, повідомляє сайт партії.

За його словами, від блокування залізничних шляхів страждає населення підконтрольних українській владі територій Донбасу та українські підприємства.

"Перш за все, блокада шкодить інтересам України. Її учасники зупинили постачання вугілля з підприємств, що зареєстровані на підконтрольній українській владі території та сплачують тут податки, на електростанції, що знаходяться так само тут. Через дефіцит палива жителі Щастя, Слов'янська та Курахово можуть залишитися без тепла у сильні морози. Окрім того, "Укрзалізниця" вже зазнала на 40 млн гривень збитків через пошкоджені колії та заблоковане сполучення", – зазначив Олександр Мазурчак.

Разом з тим він наголосив, що блокування залізничних шляхів також грає на руку терористам та російській пропаганді.

"Бойовики використали блокаду як привід для активних військових дій проти України. Вона не вплинула на їхнє забезпечення, оскільки вони отримують гроші та продукти з Росії. У свою чергу, російські пропагандисти отримали чергову "страшилку" для жителів окупованих територій про нібито намір України заморити їх холодом та голодом", – наголосив співголова "Нашого краю".

Він закликав учасників блокади припинити діяти на шкоду Україні та перейти до конструктивного вирішення проблеми.

"Місцеві депутати Донецької та Луганської областей ініціювали розгляд на засіданнях відповідних рад звернення до Президента України та силових структур з проханням зупинити залізничну блокаду окупованих території. Вони наголошують, що таке блокування шкодить, перш за все, жителям звільненої частини Донбасу", – підсумував Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, блокада окупованої частини Донбасу розпочалась наприкінці грудня 2016 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme