Насалик лякає відключенням світла через "блокаду Донбасу"

Блокування залізниці в зоні АТО спричинить віялові відключення електроенергії в Україні і підвищить ціну на вугілля

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час години запитань до уряду, повідомляє Depo.ua.

"Блокування переходів безперечно викличе віялові відключення і вдвічі підвищить ціну на вугілля", – сказав Насалик.

Водночас міністр запевняє, що українська енергосистема готова до будь-яких аномальних температур.

"Об'єднана енергосистема працює в штатному режимі і ми готові до будь-яких аномальних температур, які б не були в Україні… Була зроблена величезна робота енергетиками нашої держави, які не тільки ввели в штатний режим нашу атомну промисловість, диверсифікували поставки ядерного палива. І на сьогоднішній день атомна промисловість у нашій державі становить 60%. У травні ми починали з 47%. Це дало основне", - сказав Насалик.

За його словами, наразі Україна - самодостатня країна в енергетичному плані.

"Ми позбавили нашого східного сусіда основного впливу на нашу енергосистему, позбавили вентиля по газу і позбавили вмикача електричної енергії", - стверджує міністр.

Також нагадаємо, що Україна закуповує газ у країнах ЄС, одна він походження з Росії.

За даними директора з інформаційної підтримки та взаємодії з ЗМІ Асоціації "Український ядерний форум" Ольги Кошарної, ще гірша ситуація станом на 2016 на ринку ядерного палива, де є два основні суперники – це американська компанія Westinghouse і "ТВЕЛ" російської корпорації "Росатом". Паливо виробництва компанії Westinghouse перебуває в дослідно-промисловій експлуатації на українських енергоблоках і при наявності контракту з 2008 року використовується тільки на 5 енергоблоках. Наразі основним постачальником ядерного палива для українських АЕС залишається компанія "ТВЕЛ".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme