UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Нацрада позапланово перевірить п'ять мовників

Нацрада 9 лютого призначила позапланові перевірки п'яти ліцензіатам

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Нацраду.

Це – телерадіоорганізації ТОВ ТРК "Гармонія міра", м. Одеса (позивні "Гармонія міра"), ТОВ "Ейчді фешн", м. Київ (супутникове телебачення, логотип "HDFASHION&LifeStyle"), ТОВ "ТРК "Радіо великих доріг", м. Олександрія Кіровоградської обл. (позивні "Радіо великих доріг"), ТОВ "Медіасистем-групп", м. Чернівці (кабельне телебачення, логотип "ТВА місто"), а також провайдер програмної послуги із м. Генічеська Херсонської області ПП "Торнадо".

Зокрема, компанії "Гармонія міра" позапланову перевірку призначено на звернення Надії Савченко і одеської міської організації "Свободи", у якому зазначено, що 22 січня о 00.40 в ефірі телерадіоорганізації (102,7 МГц) транслювався повтор 21-го випуску передачі "Істоки", яка, на думку заявників, має антидержавний зміст і створює умови для дестабілізації національної безпеки. Зокрема, інформація, викладена в радіопередачі, нав'язує слухачам негативне ставлення і ставить під сумнів існування української мови, культури, неможливість розриву зв'язків з "братньою Росією", суперечливість існування України як держави.

Після з'ясування і вивчення усіх обставин стосовно виявлених ознак порушень законодавства України в діяльності зазначених мовників Національна рада ухвалить відповідні рішення.

Нагадаємо, що вчора Нацрада оштрафувала радіо "Шансон" за порушення закону про квоти на україномовну музику на загальну суму близько 500 тис. грн.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme