На Львівщині обирають найкращі сорти меду

Проект реалізовується за підтримки Посольства Франції в Україні

На Львівщини триває реалізація Проекту "Підвищення інформованості та оцінка потенціалу валоризації високоякісних харчових продуктів у Львівській області". Зокрема, серед традиційних продуктів Львівщини, які можуть претендувати на вироблення марки географічного зазначення (карпатська бринза, квасоля Ясько і мед) обирають найкращі види меду. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА, пише Depo.Львів з посиланням на прес-службу ЛОДА.

"У світі марки географічного зазначення та інші знаки, що ідентифікують походження продукту, є гарантом його якості та зв'язку з відповідною територією та її традиціями, - зазначила заступник директора департаменту Людмила Гончаренко. - Таким чином виробники меду з маркою географічного зазначення, вироблені у Львівській області, зможуть захистити свої права і збільшити ринок збуту для власної продукції. А споживачі, купуючи такий мед, гарантовано отримають якісний продукт з специфічними регіональними характеристиками".

Список видів меду, які претендуватимуть на географічне зазначення, представлять згодом.

Зазначимо, проект реалізовується за підтримки Посольства Франції в Україні, Агентства з розвитку міжнародного співробітництва в галузі сільського господарства та сільської місцевості Adecia Франція у партнерстві з департаментом агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme