UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Хмельниччині "ділки" користувалися землями вартітю 65 млн. грн в обхід закону

Прокуратура виявила черговий фект незаконного користування землями сільгосппризначення

На Хмельниччині "ділки" користувалися зе…

На Хмельниччині виявили факт незаконного використання майже 2000 га державних земель вартістю близько 65 млн грн, передає Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу облпрокуратури.

За інформацією відомства, мова про незаконне використання особливо цінних земель державних підприємств, що входять до сфери управління Національної академії аграрних наук України. Між одним з таких держпідприємств та комерційним суб'єктом у 2012 році укладено договір виробництва сільськогосподарської продукції, предметом якого є обробіток земельної ділянки площею майже 2000 гектарів вартістю близько 65 мільйонів гривень.

Як з'ясувалось, службові особи держпідприємства уклали цей договір, зловживаючи службовим становищем, з метою одержання приватним агровиробником неправомірної вигоди у вигляді права використання сільськогосподарських угідь на умовах оплати, розмір якої значно нижче ринкового та мінімально визначеного законом для передачі в оренду.

Крім того, безпідставно звільнили його від оплати за використання земель у 2013 році. Внаслідок таких дій державному підприємству спричинили збитки на суму майже 1 мільйон гривень.

За цим фактом розпочали кримінальне провадження. Слідство веде поліція.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme