Міністерство Полторака звинуватили у знищенні журналу секретних дзвінків часів Майдану

Генеральна прокуратура України заявляє, що Міністерство оборони знищило журнал обліку секретних телефонних переговорів свого керівництва під час Революції гідності

Про це повідомляється в ухвалі суду від 31 січня, яке є у розпорядженні Українських новин", передає Depo.ua з посиланням на "Українську правду".

У документі зазначається, що Генпрокуратура розслідує обставини так званої антитерористичної операції, яку 18-19 лютого 2014 року СБУ і МВС проводили в центрі Києва.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що для підготовки і проведення запланованої незаконної антитерористичної операції в центральній частині Києва залучалися сили та засоби Збройних сил України. Для комунікації між собою та організації використання сил та засобів ЗСУ колишні керівники Міністерства оборони України та Генерального штабу ЗСУ в січні-лютому 2014 року використовували засоби відкритого та закритого зв'язку", - йдеться в судовому документі.

Згідно з ним, телефонні розмови фіксувалися в журналах обліку на комутаторах відкритого і засекреченого зв'язку.

У листі військової частини А0106 Міноборони від 13 січня 2017 року, який підшитий до справи, говориться, що журнал обліку переговорів з комутатора відкритого зв'язку є в наявності, при цьому журнал комутатора засекреченого зв'язку – знищений. "Журнал обліку переговорів, який вівся в 2014 році на комутаторі засекреченого зв'язку, вже знищений", - зазначається в листі.

Нагадаємо, у жовтні 2015 року ГПУ відкрила кримінальне провадження щодо умисного розвалу справи про злочини проти активістів Євромайдану.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme