Миколаївський нардеп розповів, чому хотів взяти на поруки підозрюваного в розтраті коштів АЕС

За словами Макар'яна, всі злочинні схеми у справі стосуються "регіоналів" і його знайомий до них не причетний

Миколаївський нардеп розповів, чому хоті…

Миколаївський нардеп Давид Макар'ян пояснив, чому разом з ще одним народним обранцем Олександром Лівіком хотіли взяти на поруки одного з підозрюваних в розтраті коштів Південно-Української АЕС. Про це він написав у "Фейсбуці", повідомляє Depo.Миколаїв.

Макар'ян зазначає, що дійсно вони Лівіком клопотали взяти на поруки одного з підозрюваних - Леоніда Гусєва. Нардеп наголошує, що лише його одного. "Тому що ми знаємо його як порядного бізнесмена, патріота України і Миколаївської області, який завжди підтримував розвиток вітчизняного спорту і з перших днів агресії РФ надавав посильну допомогу воїнам і ветеранам АТО допомагав фонду "Позивний Горинич", - написав нардеп.

За його словами він знає Гусєва з дитинства - разом займалися греко-римською боротьбою в одного тренера. Макар'ян пише, що "корені" справи за підозрою в розтраті 10,5 млн, про яку заявив очільник антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, сягають часів Януковича: "Схеми були реалізовані в 2012 році, коли президентом був Янукович, в той час я очолював опозиційну партію "УДАР" у Миколаївський області і ніякого відношення до Південно-Української АЕС ні тоді, ні зараз я не маю. Ніколи не був пов'язаний з бюджетом і пов'язаний ніколи не буду", - написав нардеп.

За словами Макар'яна, в Шевченківському суді вони з Лівіком дізналися, суть кримінального провадження, в рамках якого затримали Гусєва: "Як виявилося, ні він, ні очолювані ним підприємства не брали участі в господарській діяльності підприємств, які були задіяні у викритій співробітниками НАБУ схемі з розкраданням бюджетних коштів з ПУАЕС. Можливо я помиляюся, але зі спілкування з співробітниками НАБУ і САП, яка відбулася і до, і після судового засідання, вина Леоніда Гусєва всього лише в тому, що він знайомий з деякими фігурантами вищевказаного кримінального провадження... Крім цього, як з'ясувалося під час судового засідання, Леонід не ухилявся від співпраці зі слідством і деякий час назад добровільно, за дзвінком слідчого САП, приїжджав з Миколаєва на допит до Києва", - пише нардеп.

На думку Макар'яна, чи винен Гусєв, мають розбиратися суд і слідство, але необов'язково було у цьому випадку брати під варту, про що він заявив на суді та висловив готовність взяти підозрюваного на поруки. "Наскільки я розумію, за всіма схемами з розкрадання коштів з ПУАЕС, які розкрили співробітники НАБУ і САП, стоїть екс-керівництво атомної станції, а внаслідок і керівник НАК "Енергоатом", це люди з команди "Партії регіонів" з якими Леонід Гусєв, як він сам стверджує, незнайомий", - зазначив Макар'ян.

Нагадаємо, спеціалізована антикорупційна прокуратура спільно з НАБУ затримали та оголосили про підозру п'ятьом особам, які підозрюються в організації та реалізації схеми заволодіння 10,5 млн грн Південно-Української АЕС при здійсненні державних закупівель електротехнічного обладнання. Один з підозрюваних - миколаївець, якого Макар'ян та Лівік хотіли взяти на поруки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme