"Міфогенез-2017": Художники їдуть до Вінниці створювати зимовий ленд-арт

Фестиваль відбуватиметься на Немирівському скіфському городищі

"Міфогенез-2017": Художники їдуть до Він…

З 17 по 19 лютого вже дванадцятий раз поспіль під Вінницею, на мальовничих скіфських валах, відбуватиметься зимовий Фестиваль land-art "Міфогенез". Про це повідомляє кореспондент Depo.Вінниця.

Фестиваль щорічно проводиться з 2006 року завдяки ВОГО "Лабораторія актуальної творчості" та персонально Олександру Никитюку, який є куратором фестивалю.

До участі в цьогорічному проекті відібрано більше 40 художників з Києва, Харкова, Львова, Херсону, Одеси, Сум, Вінниці та Республіки Польща. Головна концепція проекту залишається незмінною – "Міфогенез" як визначення створення, продукування новітнього міфу. Створені учасниками об'єкти land-art візуалізують відчуття сучасності через художній образ. У результаті виникає дискурсивне поле між глядачем і створеним художниками новим міфологічним простором.

Особливість land-art як напряму і форми сучасного мистецтва в інтимності самого творчого процесу. Художники взаємодіють з середовищем не публічно – до глядача проекти land-art доходять практично лише у вигляді виставок, складених з фото- і відеодокументації результатів їхньої роботи. Учасники цьогорічного проекту створять на Немирівському скіфському городищі нові об'єкти ленд-арту. З фотоматеріалів буде сформована експозиція для презентації в містах України та за кордоном.

Розпочнеться "Міфогенез" з традиційної презентації гостей. У п'ятницю, 17 лютого о 16:00 у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відкриють виставку могрицького симпозіуму ленд-арту "Простір покордоння. 1997 – 2017". 18 та 19 лютого художники творитимуть на Немирівському скіфському городищі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme