UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Майже всі росіяни є родичами, - вчені

Вчені медико-генетичного центру Genotek з вересня 2015 року по лютий 2016 року проаналізували дані 1 848 осіб у віці від 20 до 45 років з Москви, Санкт-Петербурга, Сочі, Краснодара, Ростова-на-Дону, Владивостока, Новосибірська

Майже всі росіяни є родичами, - вчені…

Як мінімум один родич був виявлений у 83% учасників ДНК-тесту, повідомляє Depo.Кубань з посиланням на "Югополіс".

Пошук родичів здійснювався в рамках ДНК-тесту "Генеалогія", який також виявляє походження по батьківській і материнській лініях і визначає етнічну приналежність людини. Вчені відзначають, що в досліджуваній групі було виявлено 1 299 родинних зв'язків від п'ятого до десятого покоління, 549 - четвертого, 39 і 27 - третього і другого поколінь відповідно.

Клієнти Genotek пройшли ДНК-тест, після чого вчені центру досліджували їх хромосоми і порівняли між собою. Так були знайдені родичі і визначена їх ступінь спорідненості. Результати були виведені в особисті кабінети клієнтів, і вони отримали доступ до списку можливих родичів.

Лікар-генетик, кандидат медичних наук Юлія Коталевская розповіла, що дані, отримані вченими Genotek, цілком відповідають загальній картині на Росії. П'яте-десяте покоління - це дуже далека ступінь споріднення, і є цілі села, де більшість жителів перебувають в таких родинних зв'язках.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кубань

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme