Клімкін назвав умову введення воєнного стану

Керівництво України постійно обговорює питання введення воєнного стану в країні, і в разі погіршення ситуації на Донбасі його буде введено дуже швидко

Про це сказав міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі ток-шоу "Право на владу" на каналі 1+1, передає Depo.ua.

"Питання неодноразово проговорювалося. Є міркування безпекового характеру, є міркування правового характеру. Тобто це питання постійно перебуває у стані обговорення. Якщо ситуація цього вимагатиме, це станеться дуже-дуже швидко", - сказав він.

При цьому Клімкін додав, що країна може перебувати у стані війни і не вводити воєнний стан.

"Я не виключаю у разі погіршення ситуації запровадження воєнного стану, і це достатньо ефективний елемент. Але сам по собі стан війни не передбачає однозначно саме запровадження воєнного стану", - зазначив міністр.

За його словами, суверенне право оголосити воєнний стан в країні має Рада національної безпеки і оборони України. І саме вона вирішуватиме, чи погіршилася ситуація настільки, щоб запровадити воєнний стан.

Нагадаємо, 3 лютого в Адміністрації преиздента України заявили, що питання введення воєнного стану в країні через загострення ситуації на Донбасі поки не обговорюється.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme