Карта АТО на 10 лютого: Бойовики продовжують гатити по Авдіївці та Світлодарській дузі

За добу бойовики продовжили обстріли наших позицій. Бойовики 61 раз обстріляли ЗСУ з мінометів та стрілецької зброї

Карта АТО на 10 лютого: Бойовики продовж…

Про це заявив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник на брифінгу, передає Depo.ua.

Минулої доби було значно спокійніше на лінії бойового протистояння у порівнянні з останніми днями. По всьому фронту продовжується тенденція до певної деескалації бойових дій. Однак бойовики не полишають спроб спровокувати Збройні Сили України, періодично застосовуючи у тому числі і заборонені Мінськими домовленостями міномети.

Відносне зменшення бойової активності сил окупантів українські інженери використовують для відновлення пошкодженої обстрілами інфраструктури у районах поблизу лінії бойового зіткнення

Так, у 6 прифронтових селах на Маріупольському напрямку тривають ремонтні роботи. Наразі місцеві мешканці Чермалика, Павлополя, Гнутового, Талаківки, Водяного, Лебединського та Сартани потребують допомоги ремонтників – ці населені пункти все ще залишаються знеструмленими внаслідок ворожих артобстрілів.

Луганський напрямок

Найбільш активними бойовики були у Попаснянському районі. Понад 10 разів противник порушив тишу на околицях Попасної. Усі обстріли були короткотривалими та, за виключенням одного, були проведені з легкого озброєння. Лише один раз бандформування відкривали вогонь з мінометів, випустивши після першої години ночі 6 мін у бік українських захисників у Новоолександрівці. По одній ворожій збройні провокації зафіксовано у Лобачевому, що в районі Щастя, та на крайньому сході напрямку – поблизу українсько-російського кордону.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 15 ворожих обстрілів.

Донецький напрямок

Ворожі обстріли були тривалішими. При цьому противник застосовував ширший спектр озброєння. Зокрема, нарівні зі стрілецькою зброєю, сили окупанта вели обстріли наших позицій з озброєння на БМП на правому фланзі Авдіївки та у районі Донецького летовища. У самій Авдіївські промзоні ані гармат, ані мінометів бандформування не використовували, натомість там зафіксовані найтриваліші епізоди вогневої активності ворога. Загалом, обстріли тамтешніх українських позицій продовжувалися майже 5 годин.

Важке озброєння ворог використав на Світлодарській дузі та околицях окупованої Горлівки – у Зайцевому та Верхньоторецькому. Мінометні обстріли, втім, були нетривалими. Переважно на цих рубежах окупанти застосовували гранатомети та стрілецьку зброю.

Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 24 обстріли українських позицій.

Маріупольський напрямок

Основним районом протистояння залишаються приморські ділянки на півдні напрямку. Хоча противник важке озброєння майже не застосовував – виключенням стали епізодичні мінометні обстріли сил АТО у Павлополі та Водяному – ворожі збройні провокації на цих ділянках часом були доволі затяжні.

Так, один із сеансів активності бойовиків у Водяному тривав півтори години. Загалом, на ділянці фронту від Павлополя до Широкиного зберігається наступна тенденція: сили окупантів активізуються вранці і продовжують відкривати вогонь у бік наших позицій впродовж доби до пізнього вечора, після чого наступає відносне затишшя, яке зберігається до 7-8-ї години ранку. Далі – бойовики повторюють подібний сценарій.

У Мар'їнському районі ворог був активний лише в обідню пору, де провів півгодинну збройну провокацію з використанням легкого озброєння.

На околицях Докучаєвська – так само зберігається тиша.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталися 22 ворожі обстріли, 2 яких – з важкого озброєння.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme