Донбас "прославився" найбільшими промисловими звалищами в Україні

Луганська та Донецька області потрапили до списку територій з найбільшою кількістю багатотоннажних накопичувачів промислових відходів в Україні

Як передає Depo.Донбас з посиланням на Міністерство екології та природних ресурсів, нинішню екологічну ситуацію в країні ускладнює техногенний вплив української промисловості, який Україна успадкувала з радянських часів.

За словами міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака, обговорення проблеми розташування багатотоннажних накопичувачів промислових відходів сьогодні важливе в контексті комплексної стратегічної роботи, яку проводить Уряд України у формуванні нової політики поводження з відходами.

"Офіційні дані обласних реєстрів місць видалення відходів свідчать, що в Україні близько 200 великотоннажних накопичувачів промислових відходів. У той же час дані, отримані Мінприроди спільно з міжнародним проектом ... свідчать, що їхня кількість значно більша і становить 344 об'єкти. Це говорить про те, що на місцях мають недостатньо повної інформацією і ця проблема вимагає більш детальної інвентаризації ", - зазначив Семерак.

За офіційними даними, найбільша кількість таких об'єктів знаходиться на території Донецької, Луганської, Дніпропетровської, Запорізької та Львівської областей.

"Безпека експлуатації великотоннажних накопичувачів промислових відходів на території України - проблема не нова. Проте на широке експертне обговорення вона виноситься вперше. Мінприроди ініціювало його обговорення, розуміючи потенційну екологічну загрозу, яку несе ця проблема для навколишнього середовища і здоров'я людей. Зараз це питання не тільки внутрішнє. Від подальших кроків української влади в його рішенні в даний час залежить і репутація країни на транскордонному рівні ", - заявив Семерак.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme