Бойовики знову спробували атакувати сили АТО на Світлодарській дузі

У районі Світлодарської дуги окупанти продовжували спроби завдати вогневого ураження підрозділам українських військ за допомогою мінометів і станкових гранатометів

Про це на своїй сторінці у Facebook заявив народний депутат, керівник "Інформаційного спротиву" Дмитро Тимчук, передає Depo.ua.

"Епізодично обстріли з цих засобів ураження доповнювалися обстрілами дрібних піхотних груп противника з нейтральної смуги з автоматичної стрілецької зброї та ручних гранатометів. У цих випадках бойова охорона ЗСУ відганяла дані групи масованим вогнем автоматичної стрілецької зброї", - поінформував Тимчук.

Також, за його даними, на північний схід від Троїцького мобільна вогнева група окупантів з 82-мм і 120-мм мінометами намагалася накрити інтенсивним вогнем висунуті вперед позиції українських військ. На північ від - пара БТР-80 і 1 БРМ-1К обстріляли позиції українських військ із замаскованих позицій.

Крім того, у районі Сіверського Дінця між Луганською ТЕС і Піщаним група бойовиків вийшла на бойову охорону українських військ і вступила в перестрілку, але після нетривалого вогневого контакту відійшла на вихідні позиції.

На приморському напрямку також були обстріли з боку противника на ділянці між Павлопілем і Широкиним з інтенсивним застосуванням 120-мм і 82-мм мінометів. "По позиціях сил АТО в районі висот на північ від Широкиного пара БМП-2 противника з боку Саханки "відпрацювала" штатними 30-мм автоматичними гарматами. Пізніше поодинокі БМП-2 вели вогонь з боку Дзержинського по позиціях сил АТО в районі Водяного та Лебединського, також обстрілювали східну околицю Широкиного", - поінформував військовий експерт.

У районі Докучаєвська фіксувались епізодичні обстріли в районі Центрального кар'єра і промзони, на ділянці від Старогнатівки і до Новогригорівки - аналогічна ситуація.

Мар'їнка та Красногорівка піддались обстрілам з боку бойовиків з великокаліберних кулеметів, кілька ударів з 82-мм і 120-мм мінометів в розкид. Також тут фіксувалась активність снайперів.

Нагадаємо, 1 лютого на підмогу бойовикам, які діють на Світлодарському напрямку, прибули підрозділи "100-ї омсбр 1-го АК ДНР".

3 лютого на Світлодарській дузі були зафіксовані чергові зіткнення, в районі на північ від Калинівки і Нижнього Лозового..

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme