Завод із спалення сміття може бути у самому Львові

Голова Львівської ОДА розглядає ділянку біля ТЕЦ-2

Чеська компанія, яка подала свої пропозиції на конкурс із вибору інвесторів для будівництва та експлуатації комплексів з утилізації ТПВ на Львівщині, як ніхто інший, зацікавлена у тому, щоб прив'язати комплекс до населеного пункту. Про це під час виступу перед членами громадської ради при Львівській ОДА повідомив голова Олег Синютка, пише Depo.Львів з посиланням на Справжню варту.

Синютка наголосив, що пропозиція чеської компанії полягає у тому, щоб внаслідок спалення сміття вироблятиметься тепло та електрична енергія.

Голова Львівської ОДА також наголосив, що у будь-якому випадку усі питання будуть вирішуватись тільки у дискусії із мешканцями тої чи іншої громади. "Хоча я вважаю, що їм це було б вигідно, але ви розумієте, що люди сьогодні налякані усім, що пов'язано із словом "сміття", тому переконати людей буде складно", - сказав голова ОДА.

Він також відзначив, що на території міста Львова, поблизу ТЕЦ-2, є можливість побудувати сміттєспалювальний завод.

"Справді, біля ТЕЦ-2 є відповідна ділянка, і там є відповідні генеруючі потужності для того, щоб збудувати такий завод. Якщо ми будемо робити це спільно, то буде простіше, якщо ні – це буде тяжка дискусія з людьми. Але без них ми нічого робити не будемо", - розповів Синютка і навів приклад чотиригодинної дискусії у Яворівському районі.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme