З землі дістали тіла восьми раптово померлих пацієнтів "психушки" на Сумщині

Слідчі хочуть з'ясувати справжню причину смерті

Ексгумацію 8 тіл померлих пацієнтів психіатричної лікарні провели на Сумщині. Слідчі хочуть з'ясувати, від чого насправді померли люди: семеро пацієнтів у грудні минулого року і ще одна жінка у січні, повідомляє Depo.Суми.

Правоохоронці припускають, що це може бути пов'язане із неналежним виконанням обов'язків персоналом закладу.

Наразі прокуратурою відкрите кримінальне провадження за фактами катування пацієнтів, неналежного виконання медиками своїх обов'язків та розкрадання коштів.

"Згідно свідоцтв про смерть вказаних осіб, їхня смерть настала не внаслідок пневмонії та переохолодження, а внаслідок інших хвороб, зокрема, ішемічної хвороби серця. Для того, щоб з'ясувати істинну причину смерті вказаних осіб, і була проведена ексгумація та призначена судова експертиза", - повідомив керівник відділу прокуратури Сумської області Олександр Язиков.

Скандал навколо Охтирської психіатричної лікарні розгорівся наприкінці минулого року, коли через порив тепломережі температура в палатах медзакладу знизилася до +9 градусів. Керівниця лікарні стверджувала, що неодноразово зверталася по допомогу до обласного управління охорони здоров'я, але на проблему звернули увагу надто пізно, нагадує ТСН.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme