Як Підгрушна змусила збірну України показати характер

Дебютна гонка на чемпіонаті світу з біатлону виявилася для України дуже гідною, але вона могла бути ще і "медальною"

Як Підгрушна змусила збірну України пока…

Змішана естафета часто недооцінювалася тренерами збірної України в попередні роки, але тепер, підтримавши загальну тенденцію і з'ясувавши, що естафета в будь-якому вигляді – це наш шанс на медаль, тренери нашої команди виставили дуже сильний склад на гонку, розраховуючи на успіх, при тому не без підстав.

Отже, зі свого боку тренери зробили все, щоб наша команда виступила чудово, а от про спортсменів цього, нажаль не скажеш. Точніше – про одного з учасників гонки – "стартера" збірної Олену Підгрушну. Ця гонка вкотре продемонструвала те, що сезон для нашої лідерки минулого року складається не кращим чином. І справа не тільки в тому, що Підгрушна припустилася аж 4-х промахів на двох стрільбах (на один промах більше, аніж всі три інші наші учасники), але і в тому, що по швидкості і впевненості Олена вщент програла своїм партнерам по команді.

Передавала естафету Підгрушна Юлії Джимі аж на 16-му місці, відстаючи від лідера на 30 секунд. І треба лише дякувати і захоплюватися нашими іншими трьома учасниками, яких результат Олени не збентежив – навпаки, змусив проявити характер. І в підсумку Україна прийшла на фініш п'ятою, програвши чемпіонам з Німеччини трохи більше 35 секунд. Отже, Джима, Семенов і Підручний не тільки втримали темп лідера після першої передачі естафети, але і відіграли у нього майже 4 секунди. Чудова стабільність і впевненість!



Звичайно, не хочеться валити все на одну людину, більше того – можливо, саме такий невдалий старт змусив наших інших учасників розслабитися, адже втрачати було вже по суті нічого. Втім, погана форма Підгрушної має стати сигналом для тренерів на майбутнє. Сьогодні Олену не мали права не поставити – все ж вона лідер і титулована біатлоністка, а от надалі у наших наставників є всі карти на руках для того, аби не ставити Олену на жіночу естафету, якщо питання її форми і психологічного стану буде стояти гостро.

Так, у Підгрушної ще буде можливість реабілітуватися у індивідуальних стартах, але, якщо їй не вдасться цього зробити, то додатковий тиск на дівчину, що переживає не найкращі часи в своїй кар'єрі, нам ні до чого. Жіноча естафета – одна з найголовніших наших медальних надій, і якщо там Підгрушна також припуститься такої кількості промахів, як і сьогодні, ми можемо втратити медаль знову. Важке рішення – залишати Підгрушну п'ятою зайвою, але наразі воно виглядає доволі логічним. Хочеться вірити, що Олена у індивідуальних гонках доведе нам протилежне.

Читайте також: На скільки медалей Україна може розраховувати на ЧС з біатлону

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme