Вінниччина - третя за кількістю людей, які не вірять в бога

Соцопитування показали, що в Україні більшає атеїстів 

Вінниччина опинилась серед "лідерів" у своєрідному рейтингу регіонів, жителі який притримуються атеїстичних поглядів. Найбільше "безбожників" виявилось на сході України, а також у центрі, зокрема, на Поділлі, повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на РадіоТрек.

Згідно з соціологічними дослідженнями, проведеними асоціацією незалежних дослідницьких агентств WIN-Gallup International, на Вінниччині та Хмельниччині повідомили про свої атеїстичні погляди 15,5% респондентів. Це третій показник в Україні, а лідерами у специфічному рейтингу є Харківська і Донецька область, де невіруючими себе назвали 18,6% та 17,5% опитаних відповідно.

Дещо менше атеїстів проживають у Запорізькій та Дніпропетровській областях – по 11,1%, у Миколаївській, Херсонській та Одеській областях – 10,3%, у Києві – 8,3%. У Черкаській, Кіровоградській, Полтавській, Волинській та Рівненській областях атеїстів - по 8%. На Житомирщині, Київщині, Сумщині та Чернігівщині - 4,2%. У Закарпатській і Чернівецькій областях - 3%. Найменша кількість атеїстів проживає на Галичині (Івано-Франківська, Львівська та Тернопільська області) - їх там всього 0,7%.

Також, як свідчать соціологи, кількість невіруючих в Україні зросла загалом. Якщо у 2012 році аналогічні дослідження вказали на 3% атеїстів серед дорослого населення, то тепер їх уже 9,5%.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Вінниця

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme