UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В ЗСУ готують нові правила щодо "військової прийомки"

В українській армії розробили алгоритм контролю за якістю речового майна

В ЗСУ готують нові правила щодо "військо…

У Міноборони України розробили проект наказу "Про затвердження Порядку здійснення контролю якості речового майна, що постачається для потреб Збройних Сил України", повідомляє Depo.Хмельницький з посиланням на "Народну армію".

"Ми не лише впорядковуємо, а й спрощуємо процедуру колишньої "військової прийомки". Намагаємося створити такі умови у відносинах між замовником і постачальником, які виключатимуть можливість будь-якого адміністративного впливу та корупційні ризики, - зауважую начальник Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ підполковник Дмитро Марченко. - І це насамперед означає, що бійці української армії гарантовано отримуватимуть якісне обмундирування, спорядження тощо."

Новий порядок передбачає перевірку обмундирування на різних етапах, починаючи з пошиття одностроїв, дослідження походження матеріалів та їхньої відповідності заявленим характеристикам.

Контролюватиметься якість предметів військової форми одягу, постільної білизни, спорядження, засобів індивідуального захисту та їх окремих складових - тканин, фурнітури, знаків розрізнення тощо, поетапно включатиме в себе перевірку виготовлення товару, дослідження робочого зразка та приймальний контроль товару.

Постачальник зобов'язаний за 10 діб письмово повідомити представника замовника про початок і місце виготовлення товару й забезпечити безперешкодний доступ представника замовника до приміщень, у яких роблять і зберігають товар та матеріали. Перевіряльник має право застосовувати фотозйомку, аудіо- та відеозапис.

Буде, так званий, вхідний контроль і контроль виготовлення товару.

Упродовж 2 робочих днів після складання акту відбору зразків матеріалів постачальник за власний рахунок подаватиме відібрані зразки у випробувальну лабораторію. Якщо встановлять невідповідність, то постачальник зобов'язаний замінити матеріали, а в разі незгоди з результатами лабораторних випробувань - ініціювати повторний відбір зразків матеріалів та їх перевірку не менше ніж у трьох інших випробувальних лабораторіях.

Уже виготовлений товар військові контролери перевірятимуть на відповідність лінійним вимірам, зовнішньому вигляду, порядку застосування матеріалів і маркування.

Нова процедура перевірки й передбачає перевірку робочих зразків із кожної партії товару.

Перш ніж речове майно потраплятиме на склади та бази зберігання, представники ЗСУ проводитимуть приймальний контроль товару. Якщо на цьому етапі виявлять невідповідність товару вимогам нормативної або технічної документації, то постачальник усуватиме недоліки. У разі неможливості - товар не прийматимуть.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme