Українське радіо почало мовити на Крим

"Українське радіо" і кримська радіостанція Meydan Radiosı почали мовлення на територію анексованого Криму, з недавно побудованої телерадіовежі в селі Карачун на Херсонщині

Про це повідомила парламентська газета "Голос України", передає Depo.ua.

"Трансляцію цілодобового мовлення на окупований Крим та сусідні з ним населені пункти Херсонщини у тестовому режимі розпочала 150-метрова вишка, збудована біля села Чонгар Генічеського району області. На ній уже встановили весь комплекс антенно-фідерного обладнання та потужні 5-кіловатні передавачі", - йдеться у повідомленні.

Наразі в ефірі можна почути лише перший канал Українського радіо (100,7 FM).

"Однак ліцензії на мовлення українською і кримськотатарською через вишку отримали також радіо "Мейдан" (101,4 FМ), "Крим Реалії" (105,9 FM) і "Херсон FM" (107,8 FM). Вартість проекту становила чотири мільйони гривень", - зазначає газета.

Повідомляється, що радіо мовитиме у Генічеському і Новотроїцькому районах Херсонщини, а також міста Джанкой, Джанкойський і Червоноперекопський райони Криму.

"Але "впіймати" передачі УР-1 вже зараз можна і в Сімферополі. Хоча патріотично налаштовані мешканці Криму кажуть, що саме у Сімферополі їх уже намагаються глушити", - пише видання.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme