UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У столиці Лівії сталися збройні сутички

У столиці Лівії, Тріполі, спалахнули збройні зіткнення між угрупуваннями, які підтримують уряд національної єдності (УНР, прем'єра Фаїза Сараджа) і тими, які виступають проти нього

Конфлікт виник між угрупованнями лояльними до УНР і збройними формуваннями, які підтримують уряд національного порятунку Халіфи аль-Гвейля, виступає на користь проісламістського Загального національного конгресу (ЗНК - колишній тимчасовий парламент), повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

Очевидці інциденту повідомляють про постріли з важкої артилерії, які було чути на відстані в кілька кілометрів від району зіткнення. У страху потрапити під вогонь жителі довколишніх будинків були змушені залишити свої оселі.

Жодних повідомлень про жертви або постраждалих не надходило.

Відповідно до досягнутих за посередництва ООН майже рік тому в марокканському містечку Схират домовленостями, в Лівії в лютому 2016 року були сформовані УНР під керівництвом бізнесмена Сараджа і очолювана ним же президентська рада (виконує функції глави держави).

Передбачалося, що ці два органи створюються на час перехідного періоду, який повинен завершитися проведенням парламентських виборів, як це також прописано в Схиратскій угоді. Однак новий кабінет так і не заручився підтримкою Палати представників, яка засідає на сході країни, через гострі розбіжності як серед парламентарів, так і з владою на заході Лівії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme