UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

У Миколаєві голова проспілки ЖКГ і депутати розкритикували одне одного

Представниця комунальників заявила, що грошей на зарплатню працівникам не вистачить, депутати апелювали, що вона відстоює інтереси керівників ЖЕКів

У Миколаєві голова проспілки ЖКГ і депут…

Голова профсоюзів працівників ЖКГ Світлана Начинова розкритикувала депутатів міськради, які скасували рішення про підвищення тарифів і не подбали про працівників ЖЕКів. Натомість депутати апелювали, що Начинова дбає лише про керівників, а не простих двірників та слюсарів. Про це йшлося під час сесії міськради сьогодні, 9 лютого, повідомляє Depo.Миколаїв.

Начинова зазначила, що у місті 17 ЖЕКів. Держава гарантує підвищення мінімальної зарплатні до 3200 грн, але чи зможе її забезпечити миколаївська влада. За словами Начинової, відповідно до закону, якщо тарифи є економічно необгрунтованими, місто має компенсувати кошти на зарплатні. За її словами, грошей не вистачає для ЖЕКівців і натякнула на суди.

Депутати рекомендували Начиновій не критикувати, а брати участь в роботі комісії, яка перевіряє тарифи. Народні обранці апелювали, що їм відповідати людям, чому послуги надаються неякісно, а тарифи підвищують. Депутат Владислав Єнтін також сказав, що Начинова лукавить: департамент ЖКГ надає допомогу, якщо не вистачає зарплатні працівникам. Але акцентував, що у начальників ЖЕКів зарплатні по 10 тисяч гривень. Начинова виправдовувалася, що контракти підписує Сєнкевич і розраховують зарплатні за спеціальними ставками.

Дмитро Січко також додав, що у людей багато скарг на ЖЕКи щодо неякісно наданих послуг або взагалі ненаданих. Тому Начинову просили брати активну участь не тільки у захисті працівників ЖЕКів. Олег Солтис також зауважив очільниці профспілок, що вона відстоює інтереси адмінперсоналу, а не проблеми працівників, за які начальники отримують зарплатню. Наприклад, в рішенні виконкому закладади "мінімалку" 1600, а не 3200, хоч про це Начинова нічого не сказала.

У підсумку Ігор Дятлов запропонував з'ясувати, яка заборгованість перед працівниками, не адмінперсоналом ЖЕКів, виникне через скасування рішення персоналу. Мер Олександр Сєнкевич надав доручення очільнику департаменту ЖКГ Андрію Палько провести такі розрахунки.

Нагадаємо, 30 січня працівники ЖЕКів вийшли на пікет під міськраду з приводу підвищення зарплатні.

Сьогодні, 9 лютого, після декількогодинних дискусій міськрада скасувала рішення про підвищення побудинкових тарифів: нові переглядатимуть.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Миколаїв

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme