У Львові передумали "закатати у асфальт" перевізника

Представники АТО були емоційними, але не погрожували Івану Велійці

Представники ГО "Розвиток Громади" не погрожували голові Асоціації перевізників Львівщини Івану Велійці. Про це пише Depo.Львів з посиланням на Форпост.

За словами голови "Розвитку громади" Оксани Маруняк, яка теж була присутня на засіданні громадської ради, під час якої виник скандал, Іван Велійка конфліктував не з представниками "Розвитку громади", а з кількома чоловіками з Всеукраїнської спілки учасників АТО.

Як повідомила Оксана Маруняк, представники АТО були емоційними, але не погрожували Івану Велійці. Як і не лунало погроз з боку "Розвитку Громади".

Водночас Оксана Маруняк у Фейсбук оприлюднила своє бачення конфлікту, який виник у кабінеті начальника управління транспорту та зв'язку Львівської міськради Щира.

"Поясню. Конкурсний комітет щодо громадських перевезень сформований був неналежним чином, всупереч законодавству і взагалі одноосібно Щиром…Йдемо далі. 4 січня до нього з цим питанням приходили вже, зокрема я і ще кілька людей з ГО "Розвиток Громади". Попросили пояснити конфлікт інтересів у комітеті, незрозумілі критерії, якими він керувався при виборі людей та інше. На наші питання отримали просту й типово бюрократично-чинушну відповідь: "То звертайтеся до суду". Ми звернулися. І суд прийняв рішення - зупинити дію комітету. На днях я знову пішла в управління. Мало бути засідання громадської ради при управлінні транспорту. А це - подія публічна, присутнім може бути кожен львів'янин. Також прийшли хлопці-АТОвці, яким не байдуже, що в управі транспорту якісь мутки мутяться. У кабінеті В. Щира, де мали бути збори, був також Іван Велійка, Святослав Товстига і ще якийсь пан, якого я не знаю. Я почала мову про те, що громадська рада вже нелегітимна і треба переобрати нову. Також юрист нашої організації Роман вручив Віктору Щиру рішення суду. Ми нагадали, що люди уважно спостерігають за роботою управління, а також наголосили на тому, що процес тендеру на перевезення має бути прозорим тощо. Однак від Віктора Щира отримали типову чиновницьку реакцію - "ми документи передали юристам, звертайтеся до мера.." І тут найцікавіше: Іван Велійка, чомусь, почав також втручатися у розмову, питати, хто і чого ми прийшли,.. Ну пара хлопців з АТО відповіли йому, додавши свої емоції. Прозвучало навіть лайливе слово. Від цього, до речі, ніхто не вмер. Потім попрощалася я, і ми усі вийшли. Але пообіцяли повернутися, якщо поводитимуться підкилимно, як досі. А інформація на сайті Асоціації на про погрози - так це цілком передбачувана реакція. Треба було щось сказати, щоб виглядати жертвенно", - зазначає Маруняк.

Нагадаємо, раніше зі слів Івана Велійки повідомлялося, що під час згаданої наради представники "Розвитку Громади" обіцяли "закатати його в асфальт".

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme