У Кропивницькому заступник голови облради злякався плакатів і звернувся в СБУ

Заступник голови облради Ігор Степура звернувся до СБУ через плакати, які розвішали в Новоархангельському районі

У Кропивницькому заступник голови облрад…

Про це посадовець повідомив під час прес-конференції, передає Depo.Кропивницький.

На думку Степури плакати спрямовані на повалення існуючого державного устрою та конституційного ладу України. Розміщені вони були у приміщеннях всіх сільських рад Новоархангельського району невідомими особами, які представилися співробітниками СБУ.

"Ці плакати знаходяться лише в одному з районів нашої області. Очевидно, як би це була якась системна діяльність одних чи інших органів влади, то така робота проводилася б по всіх районах, всі громадяни були б поінформовані і щонайменше - голова районної держаної адміністрації", - зазначив Ігор Степура.

На плакатах відсутні будь-які вихідні дані, там лише є телефон та адрес електронної пошти. На думку, заступника голови облради, подібний факт може характеризувати ці поліграфічні матеріали, як свідому підробку зі злочинним умислом.

"Злочинець, який вигадав цей плакат, абсолютно свідомо намагається ввести в оману український народ і хоче донести до громади думку, що територіальні громади - це сепаратизм і дуже небезпечно" - заявив Степура.

Посадовець повідомив, що звернувся до СБУ через цей випадок, однак навіть якщо і отримає відповідь, то не розголошуватиме її, посилаючись на таємницю.

Між тим вказаний номер на плакаті, за свідченням користувачі інтернету, належить Департаменту захисту національної державності СБУ. Крім цього, текстовий матеріал, який дуже схожий за змістом розвішаних в Новоархангельському районі плакатів, розміщений також на сайті Печерської райдержадміністрації Києва.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Кропивницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme