UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Туск виступає за продовження санкцій проти Росії, – Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман та президент Європейської Ради Дональд Туск під час зустрічі в Брюсселі обговорили першочергові питання співробітництва Україна-ЄС, введення безвізового режиму та процес ратифікації Угоди про асоціацію між Україною і ЄС

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Кабміну.

"Україна виконала всі критерії за "безвизу". Розраховуємо на виконання ЄС своїх зобов'язань без задежек", - зазначив Володимир Гройсман.

Обговорюючи питання реформ в Україні, Дональд Туск зазначив, що в Європейському Союзі уважно відстежують результати діяльності українського уряду.

"Європейська Рада високо оцінює результати реформ українського уряду", - підкреслив Дональд Туск.

В центрі уваги переговорів була також ситуація з безпекою на сході України.

Володимир Гройсман привернув увагу співрозмовника до того, що активізація бойових дій на сході України, а також останні події в Авдіївці ставлять під загрозу цілісний процес врегулювання конфлікту на Донбасі.

У цьому зв'язку Дональд Туск висловив повну підтримку Україні у процесі мирного врегулювання. Він також високо оцінив "ефективні дії уряду по забезпеченню життєдіяльності і відновлення нормального життя міста".

В ході переговорів прем'єр-міністр отримав підтримку президента Європейської Ради щодо необхідності продовження санкційної політики щодо Російської Федерації.

"Санкції є покаранням, а зняття санкцій – винагорода за відмову від агресії і готовність дотримуватися загальноприйнятих норм міжнародного права, суверенітету, територіальної цілісності незалежних держав та демократичних цінностей", - наголосив Володимир Гройсман.

Нагадаємо, раніше Адміністрація президента США Дональда Трампа підтвердила свою позицію щодо збереження введених санкцій проти Росії, у зв'язку з окупацією українського Криму.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme