Турчинов: Кожного дня Росія завозить на Донбас САУ та гаубиці

Росія щодня перекидає на Донбас нову техніку і зброю, зокрема САУ та системи залпового вогню

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов під час зустрічі з міністром закордонних справ Литовської Республіки Лінасом Лінкявічюсом, передає Depo.ua с посиланням на прес-службу РНБО.

"Кожного дня на територію Донбасу завозять з Росії нову техніку та зброю: САУ, реактивні системи залпового вогню, гаубиці тощо", - сказав Турчинов.

Зазначається, що питання загострення ситуації на Донбасі, що відбулось останніми тижнями внаслідок збільшення кількості провокацій з боку російських гібридних військ, стало одним з ключових на зустрічі двох високопосадовців.

Значну увагу сторони приділили також обговоренню питань активізації українсько-литовської співпраці, зокрема, у військово-технічній сфері.

Також сторони обговорили питання надання Україні безвізового режиму. За словами міністра закордонних справ Литви, Україна має всі шанси отримати безвіз вже найближчим часом.

"Литва була і залишається вірним другом України. Ми цінуємо зусилля вашої країни щодо захисту свого європейського вибору, і готові і надалі всіляко допомагати вам на шляху до Європи", - наголосив глава МЗС Литви.

Нагадаємо, 7 лютого секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що Росія активізувала перекидання на територію окупованого Донбасу військової техніки, зброї та військовослужбовців.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme