Сумчанам розповіли, що робити, коли поруч "псих"

Департамент соцзахисту радить, як діяти у випадку насильства та агресивних дій осіб з ознаками психічного розладу

Сумчанам розповіли, що робити, коли пору…

У відповідності до Закону України "Про Національну поліцію" щодо осіб, які мають ознаки вираженого психічного розладу і створюють реальну небезпеку оточуючим або собі, може здійснюватися поліцейське піклування, наслідком якого є передання цих осіб відповідному закладу, пише Depo.Суми з посиланням на департамент комунікацій сумської міськради.

У невідкладних випадках, пов'язаних із загрозою життю осіб, які перебувають у житлі, поліція може проникнути до житла чи іншого володіння особи без вмотивованого рішення суду.

У випадках, коли одержані відомості дають достатні підстави для обґрунтованого припущення про наявність у особи тяжкого психічного розладу, внаслідок чого вона вчиняє чи виявляє реальні наміри вчинити дії, що являють собою безпосередню небезпеку для неї чи оточуючих, може бути проведено психіатричний огляд особи без її усвідомленої згоди.

Рішення про проведення огляду ухвалює лікар-психіатр за заявою родичів особи, яка підлягає психіатричному огляду, лікаря, який має будь-яку медичну спеціальність, інших осіб, якщо ця заява містить відомості, що дають достатні підстави для огляду. У невідкладних випадках заява про психіатричний огляд особи може бути усною і рішення про його проведення приймається лікарем-психіатром самостійно, а огляд проводиться ним негайно.

Законом України "Про житлово-комунальні послуги" визначено порядок доступу до житла та іншого володіння для ліквідації аварії та неполадок, які унеможливлюють надання житлово-комунальних послуг іншим споживачам. У разі, якщо споживач відмовляється допустити представників організації – надавача житлово-комунальних послуг і при цьому є об'єктивні підстави вважати, що аварія, неполадки, які унеможливлюють надання житлово-комунальних послуг іншим споживачам, відбулися саме в цих приміщеннях – доступ у приміщення відбувається без отримання згоди споживача (несанкціонований доступ).

Під час несанкціонованого доступу повинні бути присутні представники: надавачів послуг та балансоутримувачів будинку, національної поліції, аварійно-ремонтної бригади та споживач з будь-якого із суміжних приміщень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme