Сумчанам обіцяють знову видавати теплі кредити

У поточному році на програму передбачено фінансування у сумі понад 400 мільйонів гривень

Сумчанам обіцяють знову видавати теплі к…

Про це на засіданні уряду заявив віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи прийняття розробленої мінрегіоном відповідної урядової постанови, повідомляє Depo.Суми.

"Програма "теплих кредитів" довела свою ефективність і затребуваність у населення. З моменту старту програми на впровадження енергоефективних заходів видано понад 163 тисячі кредитів на суму 2,7 мільярда гривень, якими скористалися громадяни, ОСББ та ЖБК", – повідомив Геннадій Зубко.

За його словами, середня економія теплової енергії від впровадження енергоефективних заходів за програмою, які були в проваджені ОСББ та ЖБК склала: при термомодернізації стін – 24%; при облаштуванні індивідуальних теплових пунктів – 10%; при встановленні енергоефективних склопрозорих конструкцій в місцях загального користування – 14%;

Крім того, зафіксована суттєва економія електроенергії на освітлення місць загального користування (71%).

Він додав, що програма "теплих кредитів" реалізовується у контексті створення Фонду енергоефективності. Вона дає фінансовий інструмент для підтримки енергоефективних заходів. У свою чергу Фонд енергоефективності – інституція, яка, в першу чергу, надаватиме людям технічні та рекомендації під фінансові пакети.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Суми

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme