Рада поповнила комісію з відбору в НАЗК

Парламент ухвалили Постанови про визначення кандидатури до складу конкурсної комісії з відбору кандидата у члени НАЗК

За відповідне рішення проголусувало 228 нардепів, передає Depo.ua.

Як зазначається у пояснювальній записці до постанови, НАЗК є правомочним з моменту призначення більше половини його загального кількісного складу, прем'єр-міністр України вносить для призначення Кабінетом Міністрів на посади членів Національного агентства кандидатів, відібраних конкурсною комісією, склад якої затверджує уряд та яка здійснює організацію та проведення конкурсу.

До складу конкурсної комісії входять:

1) особа, визначена Верховною Радою України за поданням комітету Верховної Ради України, до предмету відання якого належать питання боротьби з організованою злочинністю і корупцією;

2) особа, визначена Президентом України;

3) особа, визначена Кабінетом Міністрів України;

4) керівник спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань державної служби;

5) чотири особи, запропоновані громадськими об'єднаннями, що мають досвід роботи у сфері запобігання корупції, які відбираються в порядку, визначеному Положенням про конкурс.

Постановою визначено включення до складу комісії з відбору кандидата у члени Національного агентства з питань запобігання корупціїза поданням Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Марцеляка Олега Володимировича – голову Антикорупційного комітету Асоціації українських правників.

Нагадаємо, що 1 листопада завершився перший етап електронного декларування статків, коли звітували топ-чиновники. Вся Україна була вражена багатства, зокрема готівковими коштами, політичної та чиновничої еліти.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme