Порошенко - Німеччині: Виборів при окупантах на Донбасі не буде

Вибори на Донбасі за присутності окупаційних військ неможливі 

Про це під час прес-конференції в Києві з прем'єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом повідомив президент України Петро Порошенко, передає Depo.ua.

"Проведення виборів на окупованій території за присутності окупаційних військ є абсолютно неможливим. Не можна порівнювати окупацію Сходу України російською армією і ситуацію в НДР, одна справа, коли окупаційні війська присутні за згодою держави, що приймає (можна провести паралелі, бо ми проводили вибори в Криму, коли російські війська за згодою України були присутніми на базі в Севастополі). І абсолютно неприйнятно, коли окупаційні війська спробують просунути проведення виборів під дулами автоматів" – констатував Порошенко.

Він додав, що вибори на Донбасі "так само неможливі", як незаконний референдум в Криму.

"І одною з умов є безпекова компонента, яка прописана в дорожній карті з урегулювання ситуації з російською агресією і виведенням російських військ", - додав Порошенко.

Нагадаємо, що 7 лютого посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що російські війська – не перепона виборам на Донбасі.

Згодом Райхель пояснив, що говорив про створення необхідних умов для проведення виборів на Донбасі, коли припускав, що вибори в ОРДЛО можуть відбутися за присутності там російської армії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme