НАТО погрожує Росії сильнішим тиском через загострення під Авдіївкою

За результатами позачергового засідання Комісії Україна-НАТО у зв'язку з ескалацією конфлікту на Донбасі представники країн-членів Альянсу одностайно підтримали Україну

Про це передає Depo.ua з посиланням на сайт Місії України при НАТО.

"Союзники наголосили, що в НАТО чітко розуміють, що за останньою ескалацією стоїть Росія та підтримувані нею бойовики. Особливе занепокоєння НАТО висловила у зв'язку з тим, що жертвами обстрілів бойовиків стають не тільки військові, але і цивільне населення в населених пунктах Авдіївка, Сартана, Широкине тощо", - повідомляє сайт Місії.

Також представники НАТО наголосили на тому, що за таких дій Росії проти України не може йти мова про повернення до звичайних відносин з Кремлем та про відміну санкцій. Було вирішено, що НАТО посилить політичний тиск на Росію.

Безпекова ситуація в Україні залишатиметься одним з топ-пріоритетів НАТО і першочерговим питанням під час контактів Альянсу з Росією.

Нагадаємо, що 31 січня в Авдіївці Донецької області оголосили надзвичайний стан у зв'язку із загостренням ситуації через активізацію бойовиків і загрози гуманітарної катастрофи.

Бойовики "ДНР" обстрілюють місто зі ствольної артилерії та мінометів. Місто певний час було без електрики, є перебої з водопостачанням. Близько 300 з 20 тисяч мешканців були евакуйовані. Обстріли з боку бойовиків не припиняються і на багатьох інших ділянках фронту.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme