На Львівщині не буде "других Грибовичів", - Синютка

На конкурс із вибору інвесторів для будівництва та експлуатації комплексів з утилізації ТПВ на Львівщині подалось п'ять компаній

На Львівщині закінчився прийом заявок на конкурс з вибору інвесторів для будівництва та експлуатації комплексів з утилізації ТПВ на Львівщині. Про це під час виступу перед членами громадської ради при Львівській ОДА повідомив голова Олег Синютка, пише Depo.Львів з посиланням на Справжню варту.

Він повідомив, що на конкурс подались п'ять компаній.

"Серед цих п'яти компаній, які подались, я точно знаю, що є одна польська та одна чеська компанія, яка серйозно розглядає питання інвестування. Тому однозначно ми будемо ставити питання не про нове сміттєзвалище, а про будівництва повноцінного комплексу із утилізації твердих побутових відходів", - сказав Синютка.

Він також зазначив, що коли область вибирала три ділянки, які були виставлені на конкурс, то розрахували на таке: на одній ділянці має бути сортувальна переробка і виготовлення палива для цементних печей, на іншій ділянці – сміттєспалювальний завод і на третій ділянці – розщеплення сміття при високих температур і переробці його на паливо.

"Тому сьогодні і завтра ми ще пропрацюємо ці пропозиції, які надійшли на конкурс. Ми оприлюднимо усі компанії, які подали пропозиції і попросимо їх дати більш точні розрахунки. Тому мова йде тільки про комплекс із утилізації і 100% - не про нове сміттєзвалище", - розповів Синютка.

Голова Львівської ОДА також зазначив, що завтра із цього питання проведе брифінг у Львівській ОДА.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme