Міністерству аграрної політики повернули майно в елітному районі Харкова

У Харкові прокуратура через суд повернула Міністерству аграрної політики будівлю вартістю понад 18 млн грн

Міністерству аграрної політики повернули…

Як повідомили кореспонденту Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, про це розповів начальник відділу прокуратури області Олександр Мельник.

За його даними, у 2011 році під час процедури банкрутства держпідприємства нерухоме майно площею понад 1,7 тис. кв. м. в елітному районі Харкова незаконно вибуло з власності держави. Його з порушенням чинного законодавства надали у володіння трьом фізичним особам. Зокрема, власник будівлі - Міністерство аграрної політики та продовольства України, не надавав згоди на його відчуження.

Господарський суд області задовольнив заяву заступника прокурора щодо повернення майна у власність держави. Наразі рішення суду виконано у повному обсязі. Право власності зареєстровано за профільним міністерством.

У прес-службі також нагадали, що восени 2015 року прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження за фактом незаконного відчуження державного нерухомого майна. Встановлено, що директор ДП за попередньою змовою з керівниками приватних підприємств підробив документи. Він створив на папері борг перед підприємцями. Нежитлове приміщення планувалося віддати в рахунок погашення псевдозаборгованності.

Наразі у провадженні щодо керівника одного з приватних підприємств, який тривалий час перебував у розшуку, триває досудове розслідування. Провадження стосовно ще одного підозрюваного - іншого керівника приватного підприємства, знаходиться на розгляді суду. Відносно справи директора ДП прокуратурою внесена до суду апеляційна скарга на занадто м'який вирок.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme