Клімкін назвав "політично зайвим" перфоманс Гончаренка

Міністр закордонних справ Павло Клімікн прокоментував розмалювання нардепом від БПП Олександром Гончаренком символічну Берлінську стіну біля німецького посольства в Києві

Свій коментар він дав під час брифінгу в Києві, передає Depo.ua.

На питання журналіста щодо того, як Клімкін відноситься до заяви німецького посла про те, що потрібно проводити вибори на Донбасі поки там є окупаційна влада, та як міністр розглядає акцію Гончаренка, він сказав:

"Я бачу проблему не тільки в змісті, а і в тому як це було сказано".

"Я хочу особливо наголосити, те що відбувається і це не формальне гасло, воно ніяк не впливає на контекст німецько-українських відносин. Ми знаємо німецьку позицію, я працюю дуже щільно зі всіма представниками МЗС Німеччини, і насправді реакція, як у Олексія Гончаренка, вона є дуже емоційною. Я вважаю занадто емоційною. Свідчить щодо того, як ми розуміємо те, яким чином мають бути виконані Мінські домовленості і яким чином ми маємо йти до миру", - заявив Клімкін.

Міністр повідомив, що німецький посол був у МЗС, і політичний директор мав з ним відповідну бесіду.

"І я вважаю ці декілька фраз в контексті нашої дружби з Німеччиною дійсно вичерпаною. Я вважаю, що будь-який вчинок можна пояснити. І цей вчинок можна пояснити емоційністю, але в політичному контексті, я вважаю, що це було зайвим", - додав він.

Нагадаємо, що 8 лютого нардеп від БПП Олексій Гончаренко розмалював символічну "Берлінську стіну" біля німецького посольства в Києві на знак протесту проти резонансних заяв посла Ернста Райхеля відносно виборів на Донбасі.

7 лютого посол Німеччини в Україні Ернст Райхель заявив, що російські війська – не перепона виборам на Донбасі.

Згодом Райхель пояснив, що говорив про створення необхідних умов для проведення виборів на Донбасі, коли припускав, що вибори в ОРДЛО можуть відбутися за присутності там російської армії.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme