Клімкін пообіцяв Зозулі емоційну підтримку

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що допомагатиме українському футболісту Роману Зозулі не тільки політично, а й емоційно

Про це він заявив під час брифінгу, передає Depo.ua.

"Що стосується Іспанії. Ми намагаємось з самого початку йому (Роману Зозулі, - ред.) допомагати і ми прекрасно знаємо, що те що було там зорганізовано - це свідома провокація, коли декілька "Ультрас" цинічно використали. Загалом громадськість Іспанії має абсолютно іншу думку. Зараз посольство і ми намагаємось говорити не тільки з політичними чинниками, а тут у нас дуже добрі відносини, розуміння. Іспанського міністра закондонних справ я дуже добре знаю, тому таких провокацій будемо намагатися недопускати, а Роману будемо допомагати, при чому не тільки політично, а емоційно. Ріщення за ним, яким чином він вибере свій футбольний шлях, але я поважаю його позицію... Це були декілька "Ультрас", якими маніпулювали", - висловив свою позицію Клімкін.

Нагадаємо, що відразу після приїзду Романа Зозулі в іспанський "Бетіс" деякі іспанські ЗМІ звинуватили його в "неонацизм" через футболку з тризубом, а також начебто за зв'язок з ультраправими групами.

1 лютого фанати іспанського "Райо Вальєкано" попередили президента клубу Рауля Мартіна Пресу, що виступають проти трансферу українського півзахисника з "Бетіса", оскільки не розділяють його політичні погляди.

Також фани під час тренування Зозулі та матчу розгорнули образливий для українця банер.

7 лютого Зозуля оголосив про своє рішення не переходити в оренду до "Райо Вальєкано" і залишитися в "Бетісі".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme