Кернес перекинув відповідальність за долю "Одоробла" на суд: Відповідь на петицію

Рішення щодо встановлення на площі Свободи в Харкові колони з ангелом та хрестом прийматимуть з урахуванням результатів розгляду судової справи за позовом активістів

Кернес перекинув відповідальність за дол…

Як передає кореспондент Depo.Харків, про це йдеться у відповіді мера Геннадія Кернеса на петицію харків'ян з проханням скасувати результати конкурсу.

"На сьогодні, як стало відомо із засобів масової інформації, рішення журі відкритого архітектурного бліц-конкурсу на ескіз-ідею пам'ятного знаку на площі Свободи в Харкові оскаржено в суді, - сказано у відповіді. - Ухвалення подальшого рішення по встановленню пам'ятного знаку на площі Свободи в Харкові буде здійснюватися з урахуванням результатів розгляду справи в суді".

Кернес нагадав, що протягом 2015-2016 років на адресу Харківської міської ради надходили звернення харків'ян з різними пропозиціями щодо архітектурних композицій на площі Свободи. Задля визначення кращого проекту виконавчий комітет вирішив провести бліц-конкурс на ескіз-ідею пам'ятного знаку.

"У період, визначений рішенням, подано 29 конкурсних робіт, - нагадав мер. - За результатами розгляду членами журі всіх конкурсних робіт з урахуванням пропозицій харків'ян, які відвідали експозицію, таємним голосуванням більшістю голосів визначено переможця конкурсу - конкурсний проект під девізом 000001 (скандальний проект колони – Ред.)".

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові на місці пам'ятника Леніну на площі Свободи за результатами конкурсу має бути встановлена 86-метрова колона із ангелом і хрестом. Одним із авторів проекту є рідний брат головного архітектора Харкова Павло Чечельницький. Мешканці міста охрестили цю скульптурну композицію "Одоробло". Активісти звернулися до суду з вимогою скасувати результати конкурсу. 6 лютого біля Дзержинського райсуду пройшов мітинг протесту проти встановлення на площі Свободи колони. Тоді ж із третьої спроби суд взяв до розгляду позов активістів про скасування результатів бліц-конкурсу.

Петиція до міськради з проханням скасувати результати конкурсу набрала необхідні для розгляду 5 тисяч підписів у рекордні два дні.

Читайте також: Де архітектори Кернеса шукали натхнення для забудови найбільшої площі Європи

"Одоробло" на площі Свободи: Три фатальні помилки Кернеса

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme