Українцям стало невигідно готувати борщ

За місяць у торговельних мережах змінили більшість цінників на товари першої необхідності – від найдешевших круп до популярного борщового набору

Українцям стало невигідно готувати борщ…

Готувати традиційну українську страву – борщ – стало не дуже вигідно: вартість основних компонентів зросла, пише Depo.Закарпаття з посиланням на Znaj.ua.

Наприклад, картопля тепер коштує більше на 8-9%, тобто на кожному кілограмі - плюс 30-40 копійок. Якщо закупити її гуртом, можна трохи заощадити (до 2-2,5 гривні), адже у роздріб вона обійдеться до 6 гривень за кілограм.

Морква та капуста практично зрівнялися у ціні – від 3,2 до 4 гривень. Приблизно так само зараз коштує буряк та цибуля.

Втім, найбільше господинь шокували цінники на часник – якщо у 2016 році за кілограм треба було викласти до 60 гривень, то тепер – 90 гривень і навіть більше.

Хліб та макаронні вироби також дещо подорожчали останнім часом – щонайменше на 4% (близько 40-50 копійок).

В Асоціації постачальників стверджують, що такі зміни цілком прогнозовані і не виключено, що основні продукти стануть ще дорожчими. Переважно на формування вартості впливають кілька основних факторів, серед яких нестача якісного товару, система зберігання, а також коливання цін на енергозабезпечення від постачальників.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme