Голосував на благо не всіх харків'ян: Суд за корупцію оштрафував депутата Кернеса

Харківський суд визнав депутата міської ради Андрія Кудінова винним у скоєнні адміністративного корупційного діяння

Голосував на благо не всіх харків'я…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в постанові Дзержинського райсуду Харкова від 3 лютого.

Адміністративний матеріал стосовно директора ТОВ "Фірма "Діана" (управляє Сумським ринком), депутата Харківської міськради від партії "Відродження" Андрія Кудінова за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП (ухвалення рішення в умовах реального конфлікту інтересів) склали працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Згідно протоколу, 24 січня 2017 року депутат проголосував за проведення оцінки землі на вулиці Культури, 8 для переведення її із земель житлової забудови у землі нежитлової будівлі (ринковий комплекс) для ТОВ "Фірма "Діана". Правоохоронці зазначили, що депутат, будучи директором підприємства, мав особисту зацікавленість в отриманні товариством у власність земельної ділянки та у сплаті якомога меншого авансового внеску.

Кудінов під час засідання вину не визнав та просив закрити провадження у справі, оскільки йому "не зрозуміло в чому саме порушення, оскільки це рішення було прийнято колегіально та в інтересах громади, а не його особисто".

Суд дійшов висновку, що депутат прийняв рішення в умовах конфлікту інтересів, постановив визнати Кудінова винним та накласти адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 3,4 тис. грн, на користь держави. Крім того, з депутата стягнули судовий збір у розмірі 320 грн на користь держави.

Як повідомляв Depo.Харків, цього року в Харкові суди відмовилися штрафувати двох депутатів Харківської міськради за скоєння адміністративного корупційного правопорушення. Так, депутат Максим Мусєєв проголосував за зміну цільового призначення ділянки землі для фірми своєї матері, а депутат Володимир Зінченко проголосував за виділення своєму заводу 2,5 га землі в межах Харкова. Обидва входять до фракції мера Геннадія Кернеса "За Харків, За Відродження". У обох випадках суд встановлював, що ухвалені рішення були в інтересах територіальної громади.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme