UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Генштаб вживає заходів, щоб усунути чинних військових АТО від блокади Донбасу

Керівництво ЗСУ вживає заходів, щоб перешкодити залученню військовослужбовців до політичної акції з блокування залізничних шляхів

Про це стало відомо "Новинарні" зі своїх джерел у штабі, повідомляє Depo.Донбас.

8 лютого до громадських активістів, ветеранів АТО й нардепів, що блокують залізничний переїзд у Бахмуті Донецької області, приєдналися до 20-ти чинних учасників АТО. Військові виступили із заявою. За їх твердженням, відео було записано ще в місці постійної дислокації.

Боєць Микола Ворошнов, позивний "Канада" заявив, що для участі в блокаді військові взяли офіційні відпустки у своїй частині і перебувають у Бахмуті замість того, щоб відпочивати вдома з родинами. За його словами, поштовхом для його долучення до "блокади торгівлі на крові" стало побиття ветеранів поліцією біля міста Часів Яр.

За даними джерела, в головному управлінні по роботі з особовим складом ГШ ЗСУ неабияк занепокоєні долученням до протестної акції військових із регулярних частин Збройних сил та готують відповідні заходи.

Ідеться про неприпустимість участі кадрових військовослужбовців у деструктивних політичних виступах, які організовані окремими політиками та розхитують ситуацію в руслі гібридної війни на користь російським агресорам.

У четвер, 9 лютого, один з організаторів і учасників блокади, нардеп від "Самопомочі" Тарас Пастух повідомив, що Ворошнова та інших військовослужбовців з 16-го батальйону 58 ОМПБр терміново відкликали з відпустки в пункт постійної дислокації.

"Сьогодні вранці за вказівкою військового керівництва, хлопців з 16 батальйону терміново відкликали з відпустки, в місце дислокації. О 5 ранку прислали за ними автобус, а комбата усунули з посади", - повідомив Пастух.

У прес-службі оперативного командування "Північ" підтвердили, що командир 16-го батальйону 58 омпбр відсторонений. "Він відсторонений від виконання обов'язків за станом здоров'я. Це не пов'язано зі службою або блокадою", - сказав у коментарі InfoResist речник ОК "Північ" Віталій Кирилов.

"У бригаді підкреслюють, що вкотре окремі українські політики та громадські діячі намагаються втягнути військовослужбовців у політичні ігри, спекулюючи патріотичними настроями бійців. За інформацією командування 58-ї бригади, підпорядковані підрозділи до зазначеної акції не залучені. Люди, показані на відео, не представляють Збройні сили України, а демонструють виключно власну позицію", - зазначено в заяві командування 58 ОМБр.

Нагадаємо, поліція відтіснила учасників блокади з дороги, давши проїзд автобусам.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme