UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Франківська екс-стриптизерка розповіла про нюанси "оголеної" професії

У стрип-барі не танцівниця – зірка програми, а клієнт. У нічному клубі стриптизерка – актриса

Франківська екс-стриптизерка розповіла п…

Франківчанка Юлія Побочая з трьох років займалася хореографією, а з 18 почала танцювати на пілоні, пише Depo.Закарпаття з посиланням на "ГК".

Через травму спини Юлія не танцює вже 2 роки. Жінка має свій балет, який працює за кордоном. Вона переконана, що сьогодні танцівниці її школи, вихованці "нульових", танцюють те, що можна назвати мистецтвом, а молоді – заробляють гроші. Така ситуація на ринку стрип-танцю зумовлена перехідним періодом.

"Жінці завжди складніше танцювати, ніж чоловікові. Стриптизер завжди до танцю запрошує дівчину. А сьогодні публіка якраз і хоче шоу стрипбарного характеру. Дівчина виводить захмелілого хлопця і починає навколо нього танцювати. Ось такий рівень. Переконана, що так тривати довго не буде, бо це неякісно. Має щось змінитися у культурі стриптизу. Бо сьогодні стриптиз – це те, що було, але ще не те, що має бути", - каже Юлія.

H0PAHcrDUYs

<Хореограф розповідає, що у стрип-барі більші гроші, але не та увага, не танцівниця – зірка програми, а клієнт. У нічному клубі навпаки – стриптизерка на сцені, на неї скероване все світло, вона під софітами, вона – актриса.

"Я не бачу у виконанні стриптизу нічого поганого. У мене дитина знає, чим я займалася. Я не працювала у стрип-барах, я професійний хореограф. Танцювала на сцені, на пілоні, де виконувала дуже складні елементи. Танець на пілоні – це акторська , хореографічна майстерність, це хороша фізична підготовка, це спорт. Є два види стриптизу: є стриптиз, який танцюють у стрип-барах, а є стриптиз, який танцюють на сцені. В Україні часто поєднують цих два види". Колишня танцівниця зауважує, що тепер більшість хороших стриптизерок, які виступають за кордоном, працюють на сцені, танцюють топлес, але вони не працюють з людьми, вони не роздягають відвідувачів.

">У нічних клубах, не стрип-барах, оголення в танці відбувається поступово. Воно є піковим моментом, апофеозом танцювальної історії", – розповідає Юлія.

CM9BvwX9LgA

Загалом у нічних клубах відвідувачі замовляють три танці. Третій танець це близько 3 години ночі. Звісно, що більшість відвідувачів вже добре сп'яніли. Хоча кожен клієнт нічного клубу знає, що в цьому закладі наближатися до танцівниці не можна, не можна пропонувати гроші, за цим пильно стежать охоронці, але трапляється різне.

"Коли охорона не реагувала, то доводилося самій реагувати на порушення правил, але ногами, а оскільки стріпи мають 16 сантиметрів, то порушнику було несолодко", - пригадує колишня танцівниця. Юлія розповідає, що одна танцівниця повинна виконувати не більше, ніж 3 танці. "Я у свій час виконувала два. Кожен тривав не більше 5 хвилин. Вважаю, що одна людина не може і не повинна заважати клієнтам. Вона набридає. Хоча зараз танцюють 7-9 хвилин, а той 12. Ідеально – це 4 хвилини", – переконана хореограф.

">Хороша танцівниця за виконання 2-3 танців в Україні отримує 2 000-2 500 гривень. Але це результат не одного дня. Це фізична витривалість, щоденні тренування по декілька годин, дорогі костюми (вартість стартує від 1,5 тис. грн., хороший коштує 8 тис. грн.), взуття (пара від 3 тис. грн. і більше). Останнього повинно не менше трьох пар. Крім того, стриптизерки під час тренувань і танцю використовують спеціальний засіб, яким змащують місця, що дотикаються до пілону. Він теж не з дешевих.

GaUWcqjQ8Is

Стриптизу тепер нема, переконана Юлія Побочая. "Люди побачили, що можна легко заробити гроші, і більшість танцівниць винесли стрип-барівський танець на клубну сцену. Сьогодні у стриптизі змішалися всі стилі. І він має дещо інший характер. Професійно танцюють стриптизери покоління 2000-х, молоді ж створюють дорогі костюми, але нічим не зацікавлюють публіку, при тому, що зараз навчитися танцю на пілоні набагато простіше", – розповідає колишня танцівниця.

Нагадаємо, 9 лютого 1893 року відбувся перший у світі сеанс стриптизу у Парижі, в кабаре "Мулен Руж".

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme