UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

До Закарпаття їдуть гентеші

У суботу, 11 лютого, відбудеться один із найсмачніших фестивалів краю – міжнародний конкурс професійних м'ясників, який пропагує фермерство

До Закарпаття їдуть гентеші…

Гентеші (саме так називають угорською різників свиней) зберуться у селі Геча Брегівського району та запрошують всіх долучитися до приготування та вживання страв зі свинини (уг. діснотор), пише Depo.Закарпаття з посиланням на "Заголовок".

М'ясників із закарпатських сіл та з-за кордону представлятимуть свою майстерність з самого ранку – збір команд розпочнеться о 7 годині. Гостей тим часом пригощатимуть гарячим вином, палинкою та закускою.

Після обробки м'яса десятки смачних апетитних страв команди варитимуть смажитимуть і тушкуватимуть на відкритому вогні. Кулінари протягом дня готуватимуть традиційні закарпатські страви зі свинини та змагатимуться за звання найкращого.

Переможців визначать у категоріях: "Найкраща гурка", "Найкраща капуста з м'ясом", "Найкраща ковбаса". Водночас приготовленим частуватимуть гостей фестивалю. На відвідувачів чекають шкварки, гурки, ковбаси, шинка, бограч.

На сцені фестивалю опівдні розпочнеться концертна програма за участі самобутніх творчих колективів з усієї області. Офіційне відкриття о 13.00.

Всі новини Ужгорода та Закарпаття сьогодні читайте на Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme