Чому тур Прем'єр-ліги треба перенести заради збірної

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко виступив з ініціативою перенести тур УПЛ для того, щоб національна команда могла краще підготуватися до гри з Хорватією

Чому тур Прем'єр-ліги треба перенес…

Пропозиція Шевченка наразі не є якоюсь офіційною інструкцією для клубів УПЛ, скоріше – це поки що тема для дискусії, і обговорення цієї теми вже активно розпочалося. Є позитивні відгуки – наприклад, тренер "Олександрії" Володимир Шаран погодився, що збірній треба допомогти. Але є і негативні – новий тренер "Сталі" Леонід Кучук вважає, що чіпати календар УПЛ не варто, навіть заради інтересів головної команди країни. Отже, одностайної позиції керівництво українського футболу з приводу пропозиції Шевченка вже точно не отримає і рішення, скоріше за все, прийдеться приймати "з боями", або ж взагалі залишити цю ідею. Але якщо задуматися, то чи так вже неправий тренер нашої збірної, коли просить клуби піти на зустріч? Спробуємо розібратися в цьому.

Отже, чи має рацію Шевченко, коли каже, що йому і збірній потрібно більше часу? З одного боку – інші збірні і тренери знаходяться з українцями в однакових умовах і не просять свої клуби переносити матчі чемпіонатів. Але з іншого – багато хто з українських футболістів в середині березня буде без нормальної ігрової практики і ситуація в нашій збірній дещо унікальна в цьому плані, бо наразі не грають за свої клуби не тільки люди з чемпіонату України, але і багато хто з легіонерів. Тому збір національної команди на декілька днів раніше міг би стати чудовим способом більш якісної підготовки всієї команди і кожного окремого її гравця до, можливо, найважливішого матчу у відборі на ЧС-2018, яким є виїзна гра у Хорватії. А про зіграність цього складу збірної і говорити немає чого - Шевченко активно вводить нових гравців і в такому випадку більше часу на підготовку точно не завадить.



До того ж, давайте будемо чесними – український клубний футбол (чемпіонат і кубок) не такі вже сталі і безкомпромісні величини, як клубні турніри в Англії, Німеччині чи інших футбольних країнах Європи. Варто лише згадати, як спокійно відмінялися і переносилися матчі українського сезону в листопаді-грудні минулого року через замерзлі газони, щоб зрозуміти – ніякої трагедії в зміні календаря заради збірної не буде, хоча на майбутнє все ж такі речі і треба продумувати заздалегідь, щоб не влаштовувати "революції" в календарі в останній момент.

До того ж, коли представники клубів, які виступають проти позиції Шевченка, показують в бік заходу, де, мовляв, календар – це святе, ці ж самі люди забувають ще про одну особливість "західного футболу" – там ніхто не кричить і не плаче через те, що доводиться грати через три дні на четвертий, або навіть через два дні на третій. Якщо хочемо бути такими ж, як в топ-лігах Європи, то маємо бути готовими і до навантажень таких, які є там нормою. До речі, це буде не зайвим і на фоні виступів наших команд у Європі. Бо дуже вже показово деякі учасники "завалюють" сезон, коли доводиться грати на декілька фронтів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Сектор

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme